Πληροφορίες για στοιχηματικές εταιρίες με στοίχημα σε ιπποδρομίες

Μάθε οσα θέλεις να ξέρεις για να παίξεις στοίχημα σε ιπποδρομίες

Στοιχηματικές εταιρίες με στοίχημα σε ιπποδρομίες

Οι αγωνιστικές ημέρες του Craven Meeting: Community Race Day

To Craven Meeting δεν αποτελεί μόνο την έναρξη της σεζόν των επίπεδων κουρσών των αγγλικών ιπποδρομιών, αλλά και ένα από τα δημοφιλέστερα φεστιβάλ ιπποδρομιών της χρονιάς. Διεξάγεται στα μέσα Απριλίου, στο ιπποδρόμιο του Newmarket και διαρκεί τρεις ημέρες.

 

Η πρώτη ημέρα του φεστιβάλ Craven Meeting

 Η πρώτη ημέρα του φεστιβάλ διεξάγεται την Τρίτη και ονομάζεται Community Race Day, για έναν απλό λόγο: είναι αφιερωμένη στην κοινωνία της πόλης του Newmarket. Αυτό, μάλιστα, σημαίνει πως οι κάτοικοι των γύρω περιοχών δικαιούνται δωρεάν είσοδο στο φεστιβάλ! Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ιπποδρομίες, στις οποίες συμμετέχουν κατά κύριο λόγο νεαρά και ανερχόμενα άλογα, ενώ παράλληλα μπορούν να συμμετάσχουν σε παράλληλες εκδηλώσεις.

 

Το πρόγραμμα ιπποδρομιών της ημέρας

 Κατά κανόνα, οι κούρσες της πρώτης ημέρας του Craven Meeting ξεκινούν στις 15:50 και το πρόγραμμα ολοκληρώνεται λίγο μετά τις 19:00 (ώρες Ελλάδας). Αν και καμία από΄τις πιο γνωστές κούρσες του φεστιβάλ δεν διεξάγεται την πρώτη ημέρα, το πρόγραμμα είναι πλούσιο και παρουσιάζει έντονο αγωνιστικό ενδιαφέρον. Το αναλυτικό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του φεστιβάλ έχει ως εξής:

  • 15:50: The bet365 Wood Ditton Stakes    
  • 16:20: The Montaz Restaurant EBF Novice Stakes               
  • 16:55: The EBF Stallions bet365 Conditions Stakes              
  • 17:30: The Plusvital Racing GenePak Handicap Stakes        
  • 18:05: The bet365 Feilden Stakes              
  • 18:35: The Alex Scott Maiden Stakes
  • 19:05: The Quy Mill Hotel & Spa Handicap Stakes

 

Διαβάστε περισσότερα για την δέυτερη ημέρα του φεστιβάλ Community Racing Day Two

Διαβάστε περισσότερα για την τρίτη ημέρα του φεστιβάλ Craven Stakes Day

Ιπποδρομιακό στοίχημα στο διαδίκτυο

Μειωμένο ρίσκο στις σημερινές ιπποδρομίες από τη Ladbrokes

each way στοιχήματα είναι αρκετά δημοφιλή ανάμεσα στους παίχτες που στοιχηματίζουν στις ιπποδρομίες, για αρκετούς λόγους που σχετίζονται με τη μείωση του ρίσκου. Παράλληλα, πολλές φορές, τα συγκεκριμένα στοιχήματα συμμετέχουν και σε προσφορές των στοιχηματικών εταιρειών, με αποτέλεσμα το ρίσκο να μειώνεται ακόμη περισσότερο.

Αυστηρότερες ποινές για παράνομο στοιχηματισμό στις αυστραλιανές ιπποδρομίες

Ένας νέος νόμος προβλέπει αυστηρότερες ποινές για όσους εμπλέκονται με τις αυστραλιανές ιπποδρομίες και συλλαμβάνονται να τοποθετούν στοιχήματα σε ιστοσελίδες του εξωτερικού που δεν διαθέτουν την απαραίτητη άδεια. Σύμφωνα με ένα νέο νόμο της αρμόδιας Αρχής, της Racing Australia, κάθε εμπλεκόμενος που θα συλλαμβάνεται να τοποθετεί παράνομα στοιχήματα σε ιστοσελίδες του εξωτερικού θα έχει να αντιμετωπίσει, όχι μόνο τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, αλλά και κατάσχεση του κινητού ή του υπολογιστή, μέσω του οποίου τοποθέτησε το στοίχημα.

Αυξήθηκε σημαντικά η στοιχηματική κίνηση στο φετινό Royal Ascot

Παρά το γεγονός ότι το φετινό Royal Ascot διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, το στοιχηματικό ενδιαφέρον που παρουσιάζουν οι κούρσες του φεστιβάλ δεν έχει μειωθεί. Αντίθετα, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Scientifi Games, έχει αυξηθεί σημαντικά!

 Η Scientific Games έχει σχεδιάσει μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες online στοιχήματος και προμηθεύει με αυτή δεκάδες στοιχηματικές ιστοσελίδες. Και σύμφωνα με τα στοιχεία της, η κίνηση στην πλατφόρμα της κατά την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ αυξήθηκε κατά 44%, σε σχέση με πέρσι!

 

To σχέδιο της BHA για την επιστροφή των αγγλικών ιπποδρομιών

Η BHA (British Horseracing Authority) προχώρησε στη δημοσίευση του σχεδίου της για την επιστροφή των αγγλικών ιπποδρομιών, όταν τα περιοριστικά μέτρα και η εξάπλωση του κορωναϊού το επιτρέψουν. Οι υπεύθυνοι έχουν θέσει ως προτεινόμενη ημερομηνία επιστροφής την 1η Μαΐου (πάντα κεκλεισμένων των θυρών), αλλά τονίζουν ότι τεράστιο ρόλο στην τελική απόφασή τους θα παίξουν και τα τότε μέτρα της κυβέρνησης.

Ρεκόρ εσόδων για τη σουηδική ATG στο ιπποδρομιακό στοίχημα

Παρά τις ιδιαιτερότητες του 2020 και τα προβλήματα που προκάλεσε στις αγορές στοιχήματος ανά τον κόσμο, η χρονιά αποδείχθηκε εξαιρετικά επικερδής για την εταιρεία στοιχήματος ATG, η οποία διατηρεί το μονοπώλιο στο ιπποδρομιακό στοίχημα της Σουηδίας. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας ανακοίνωσαν ότι τα έσοδά τους μέσα στο 2020 ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ, κυρίως χάρη στην αυξημένη προτίμηση που έδειξαν οι παίχτες στο online στοίχημα.

Ladbrokes: Στοιχήματα χωρίς ρίσκο στις ιπποδρομίες του Σαββατοκύριακου

Τα μέλη της εταιρείας στοιχημάτων Ladbrokes έχουν τις επόμενες ημέρες αμέτρητες ευκαιρίες στοιχηματισμού στις ιπποδρομίες. Για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο, οι αγγλικές ιπποδρομίες προσφέρουν δεκάδες ευκαιρίες στοιχηματισμού, ενώ παράλληλα οι παίχτες μπορούν να τοποθετούν στοιχήματα στις εικονικές ιπποδρομίες και να αυξάνουν το υπόλοιπο του λογαριασμού τους, προβλέποντας σωστά τους νικητές.

Τεράστια προβολή έχει εξασφαλίσει το φεστιβάλ ιπποδρομιών Dubai World Cup

Το φεστιβάλ ιπποδρομιών Dubai World Cup ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια και το θέαμα, αλλά και τα έπαθλα των νικητών, βρίσκονται κάθε χρόνο σε πιο υψηλά επίπεδα. Ειδικά φέτος, οι ιπποδρομίες του φεστιβάλ αναμένεται να προσελκύσουν τεράστιο ενδιαφέρον, τόσο από τους λάτρεις του αθλήματος όσο και από τους παίχτες του στοιχήματος.

Στη Σαουδική Αραβία η πλουσιότερη ιπποδρομία του κόσμου

Το 2020, θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία η πλουσιότερη ιπποδρομία του κόσμου! Το Jockey Club of Saudi Arabia ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει μια ιδιαίτερη ιπποδρομία στο Ριάντ και συγκεκριμένα στο ιπποδρόμιο King Abdulaziz, μέσα στο 2020, και πως τα χρηματικά έπαθλα των νικητών θα ξεπερνούν κάθε προηγούμενο!

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση, άλλωστε, το χρηματικό έπαθλο που θα μοιραστούν οι νικητές θα αγγίζει τα 20 εκατομμύρια δολάρια!

 

Η πλουσιότερη ιπποδρομία στον κόσμο

Εξανεμίζονται οι προοπτικές ανάπτυξης του ιπποδρομιακού στοιχήματος στο Kentucky

Τα νομοσχέδια που κατατέθηκαν στην Πολιτεία του Kentucky και προέβλεπαν την ανάπτυξη του ιπποδρομιακού στοιχήματος παραμένουν στο συρτάρι και φαίνεται πως θα αγνοηθούν για μια ακόμα φορά από τους αρμόδιους. Τα συγκεκριμένα νομοσχέδια προβλέπουν τη νομιμοποίηση δύο νέων τύπων στοιχήματος στις ιπποδρομίες, αλλά οι αρμόδιοι δε φαίνονται διατεθειμένοι να τα προωθήσουν στη νομοθετική ατζέντα του 2022.

Τις καλύτερες αποδόσεις στο Cheltenham υπόσχεται η William Hill

Το φεστιβάλ του Cheltenham διεξάγεται στις 15-18 Μαρτίου και οι λάτρεις των ιπποδρομιών δεν επιδίδονται μόνον σε έναν αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσουν τις καλύτερες προβλέψεις, αλλά και στην αναζήτηση των υψηλότερων αποδόσεων. Η αναζήτηση αυτή, όμως, μοιάζει να έφτασε στο τέλος της, χάρη στη νέα προσφορά της William Hill.

 

Νέες δυνατότητες live streaming στις ιπποδρομίες από τις Paddy Power και BetFair

Η Flutter Entertainment, η ιδιοκτήτρια των ιστοσελίδων στοιχήματος Paddy Power και BetFair, ανακοίνωσε μια νέα στρατηγική συνεργασία που θα βελτιώσει σημαντικά τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι δύο ιστοσελίδες σε όσους στοιχηματίζουν στις ιπποδρομίες. Συγκεκριμένα, η Flutter θα συνεργάζεται πλέον με την RMG (Racecourse Media Group), η οποία διατηρεί τα δικαιώματα ζωντανής μετάδοσης μιας μεγάλης γκάμας αγγλικών ιπποδρομιών.

Δωρεάν στοίχημα στις ιπποδρομίες από την 10Bet

H 10Bet δίνει στα μέλη της που επιθυμούν να δοκιμάσουν την τύχη τους και τις ικανότητές τους στο στοίχημα στις ιπποδρομίες την ευκαιρία να διεκδικήσουν κέρδη χωρίς ρίσκο, χάρη στη νέα προσφορά που ανακοίνωσε. Πρόκειται για ένα δωρεάν στοίχημα, αξίας έως και 10 ευρώ, το οποίο δικαιούνται όσοι παίχτες στοιχηματίσουν για πρώτη φορά σε μια ιπποδρομία και χάσουν.

 

Παραμένει στο πλευρό της Women In Racing η Kindred

Η Kindred, η στοιχηματική εταιρεία που αποτελεί ιδιοκτήτρια των Unibet και 32 Red μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε πως θα επεκτείνει και θα ενισχύσει την στήριξή της προς τον φιλανθρωπικό οργανισμό Women In Racing. Χάρη στη στήριξη της στοιχηματικής εταιρείας, η Women In Racing θα συνεχίσει να εργάζεται προς την εκπλήρωση των στόχων της, που περιλαμβάνουν την ισότητα στις ιπποδρομίες, τις ευκαιρίες για γυναίκες και μητέρες και άλλες πρωτοβουλίες.

 

Η νέα συνεργασία της Kindred με τη Women In Racing

Πέντε θέσεις στο Irish Grand National πληρώνει η Paddy Power

Το Irish Grand National, ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ ιπποδρομιών στην Ιρλανδία, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και οι λάτρεις του αθλήματος μπορούν να στοιχηματίζουν στις κούρσες του, διεκδικώντας μικρότερα ή μεγαλύτερα κέρδη από τις προβλέψεις τους. Σε κάποιες ιστοσελίδες του στοιχήματος, μάλιστα, θα βρουν και σχετικές προσφορές, οι οποίες είτε μειώνουν το ρίσκο είτε αυξάνουν τα κέρδη.

Στοίχημα και στις ιπποδρομίες από τη Meridianbet

Ανάμεσα στα αθλήματα που προσφέρει προς στοιχηματισμό η εταιρία στοιχήματος Meridianbet είναι διαθέσιμες πλέον και οι ιπποδρομίες. Οι λάτρεις των ιπποδρομιών που διατηρούν λογαριασμό στην ιστοσελίδα έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στις κούρσες κάθε ημέρας και να διεκδικήσουν μικρότερα ή μεγαλύτερα κέρδη με τις προβλέψεις τους.

 

Συνεχίζουν να μοιράζουν κέρδη οι ελληνικές ιπποδρομίες

Οι ελληνικές ιπποδρομίες μπορεί να αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα, αλλά αυτό δεν τις εμποδίζει καθόλου, όχι μόνο να διεξάγονται, αλλά και να μοιράζουν κέρδη στους τυχερούς παίχτες. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι τα νικητήρια στοιχήματα που τοποθέτησαν οι παίχτες στις κούρσες που διεξάγονται στο ιπποδρόμιο του Μαρκόπουλου έχουν πλησιάσει τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ, μέσα σε διάστημα μόλις δύο μηνών.

Tα πλάνα της για το δάνειο στήριξης που έλαβε ανακοίνωσε η HBLB

Η HBLB (Horse Betting Levy Board), ο ανεξάρτητος οργανισμός που ενισχύει οικονομικά τις αγγλικές ιπποδρομίες, ανακοίνωσε πώς σκοπεύει να ξοδέψει τα χρήματα που εξασφάλισε από το δάνειο στήριξης. Το συγκεκριμένο δάνειο είναι κρατικό και δόθηκε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασίλειου, προκειμένου να μπορέσουν οι ιπποδρομίες να ορθοποδήσουν ξανά, μετά τα οικονομικά προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία.

Νέες ανταμοιβές στις virtual ιπποδρομίες της Novibet

H Novibet ανακοίνωσε μια νέα προσφορά για όσα μέλη της στοιχηματίζουν στις virtual ιπποδρομίες και οι παίχτες αυτοί θα μπορέσουν σήμερα να διεκδικήσουν κέρδη, αλλά και ανταμοιβές, απλά τοποθετώντας εγκαίρως τα κατάλληλα στοιχήματα. Η σημερινή προσφορά ισχύει έως το τέλος της ημέρας και οι παίχτες θα πρέπει να στοιχηματίσουν τουλάχιστον 25 ευρώ στις εικονικές κούρσες, προκειμένου να διεκδικήσουν μια διπλή ανταμοιβή.

 

Οι λεπτομέρειες συμμετοχής στην προσφορά

Κέρδη και ανταμοιβές στις εικονικές ιπποδρομίες της Novibet

Εκτός από το να καλύπτει τις κορυφαίες αγγλικές ιπποδρομίες, η Novibet διεξάγει στην ιστοσελίδα της και μια σειρά από εικονικές ιπποδρομίες σε καθημερινή βάση. Ο στοιχηματισμός στις εικονικές ιπποδρομίες, μάλιστα, αποκτά σήμερα ενισχυμένη αξία, αφού όσοι τοποθετήσουν τα κατάλληλα στοιχήματα δε θα διεκδικήσουν μόνο κέρδη, αλλά και μία ανταμοιβή.

 Αναλυτικότερα, η Novibet υπόσχεται να ανταμείψει όσους τοποθετήσουν σήμερα τα κατάλληλα στοιχήματα στις εικονικές ιπποδρομίες, ανεξάρτητα από το αν θα κερδίσουν ή θα χάσουν.

 

Αυξάνονται περισσότερο τα έπαθλα στις αγγλικές ιπποδρομίες

Η Arena Racing Company (ARC), η οποία είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση μιας σειράς κορυφαίων ιπποδρομιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε πως φέτος θα μοιράσει μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα στους νικητές των διοργανώσεών της. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας, τα έσοδά της αυξήθηκαν, ενώ και οι χορηγίες βρίσκονται σε ανοδική τροχιά, με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί και τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει ως έπαθλα για τους νικητές των ιπποδρομιών.

Πλάνο επαναφοράς και στήριξης των γαλλικών ιπποδρομιών ανακοίνωσε η Franc Gallop

Η France Gallop, ο αρμόδιος φορέας διεξαγωγής των γαλλικών ιπποδρομιών, ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες ένα πολυετές πλάνο για την επαναφορά και την στήριξη των γαλλικών ιπποδρομιών. Οι ιπποδρομίες της χώρας αντιμετωπίζουν αρκετά οικονομικά και μη προβλήματα, εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας, η οποία με τη σειρά της έχει φέρει μια σειρά από περιοριστικά μέτρα.

Ιπποδρόμιο Ayr

Ιπποδρόμιο AyrΤο συγκεκριμένο ιπποδρόμιο βρίσκεται στην πόλη Ayr της Σκωτίας και αποτελεί μία από τις διασημότερες και ταυτόχρονα καλύτερες πίστες αγώνων της χώρας. Εκτός από ιπποδρομίες, στον εν λόγω χώρο φιλοξενούνται διάφορες εκδηλώσεις, όπως συνέδρια, γάμοι, ενώ παρέχονται στους παρευρισκόμενους όλες οι απαραίτητες ανέσεις, γεγονός που μετατρέπει την επίσκεψή τους σε μία μοναδική εμπειρία.

William Hill: Στοιχήματα χωρίς ρίσκο στο Grand National

To επόμενο μεγάλο φεστιβάλ των αγγλικών ιπποδρομιών, το Grand National, διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο και αναμένεται να συγκεντρώσει πολλά στοιχήματα από τους λάτρεις του αθλήματος. Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μικρότερα ή μεγαλύτερα κέρδη στις κούρσες του Grand National, χωρίς να ρισκάρουν τα χρήματα που διατηρούν στους λογαριασμούς τους.

Διατηρεί την αποκλειστική χορηγία της ιπποδρομιακής εκπομπής Upping the Ante η Bet365

Η εταιρεία στοιχημάτων Bet365 ανανέωσε τη συμφωνία της με την εταιρεία Spotlight Sports Group και θα εξακολουθήσει να αποτελεί τον αποκλειστικό χορηγό της ιπποδρομιακής εκπομπής Upping the Ante. Η συγκεκριμένη εκπομπή είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους Άγγλους παίχτες του στοιχήματος και μεταδίδει αναλύσεις και προγνωστικά για τις ιπποδρομίες του φεστιβάλ του Cheltenham. Την παρουσίασή της έχουν αναλάβει οι David Jennings και Gavin Lynch της εφημερίδας Racing Post.

William Hill: Ενισχυμένα κέρδη σε επιλεγμένες ιπποδρομίες

Η William Hill δίνει στους λάτρεις των ιπποδρομιών που διατηρούν λογαριασμό στην ιστοσελίδα της την ευκαιρία να διεκδικήσουν ενισχυμένα κέρδη με τις προβλέψεις τους σε επιλεγμένες κούρσες, σε καθημερινή βάση. Η νέα προσφορά της υπόσχεται να ενισχύσει τα κέρδη τους κατά 15%, αρκεί να καλυφθεί μία βασική προϋπόθεση: να νικήσει το άλογο της επιλογής τους με μεγάλη διαφορά.

 

Η μεγάλη διαφορά φέρνει ενισχυμένα κέρδη

Novibet: Παρολί με ανταμοιβές στις σημερινές ιπποδρομίες

Η Novibet ανακοίνωσε μια νέα προσφορά για τα μέλη της που συνηθίζουν να τοποθετούν παρολί στοιχήματα στα αθλήματα της επιλογής τους και τη συγκεκριμένη προσφορά μπορούν να την εκμεταλλευτούν και όσοι στοιχηματίζουν στις ιπποδρομίες. Το μόνο που έχουν να κάνουν, άλλωστε, οι ενδιαφερόμενοι (ανεξάρτητα από το ποιο άθλημα προτιμούν) είναι να τοποθετήσουν τα κατάλληλα παρολί στοιχήματα σε σημερινά αθλητικά γεγονότα.

Betbright: Μειωμένο ρίσκο στις σημερινές ιπποδρομίες μετ’ εμποδίων

Το σημερινό πρόγραμμα των αγγλικών ιπποδρομιών περιλαμβάνει και αρκετές κούρσες μετ΄ εμποδίων, σε ιπποδρόμια όπως αυτά των Clonmel, Wetherby και Taunton. Οι συγκεκριμένες κούρσες κρύβουν αρκετές ευκαιρίες στοιχηματισμού, ενώ συνοδεύονται και από μια συμφέρουσα προσφορά στην στοιχηματική ιστοσελίδα Betbright.

Αποσύρθηκαν οι ιαπωνικές ιπποδρομίες από το ανταλλακτήριο της BetFair

Η BetFair προσφέρει τις υπηρεσίες του online ανταλλακτηρίου της και στην αγορά της Αυστραλίας και καλύπτει μια τεράστια γκάμα αθλημάτων και διοργανώσεων. Μέχρι πρόσφατα, στη γκάμα αυτή βρισκόταν και οι ιαπωνικές ιπποδρομίες, οι οποίες προστέθηκαν στις επιλογές στοιχηματισμού των Αυστραλών παιχτών τον περασμένο Μάρτιο.

 Η BetFair, όμως, αναγκάστηκε σύντομα να αποσύρει τις ιαπωνικές ιπποδρομίες από τις διοργανώσεις που προσφέρει στο ανταλλακτήριό της, λόγω των αντιδράσεων της JRA (Japan Racing Authority).

 

Οικονομική ενίσχυση και από τις offshore εταιρείες στοιχήματος ζητά η Αγγλία

Ο γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού της Αγγλίας, John Whittingdale, επιβεβαίωσε την Πέμπτη πως οι Αρχές έχουν σχέδια να αντικαταστήσουν το ισχύοντα νόμο, σχετικά με την οικονομική ενίσχυση των εταιρειών στοιχήματος προς τις ιπποδρομίες, με ένα νέο, ο οποίος θα αφορά και στις εταιρείες που δεν έχουν έδρα στην Αγγλία.

 

Έρχεται νέα χαλάρωση στα capital controls

Η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατέληξαν στην απόφαση να χαλαρώσουν ακόμη περισσότερο τα capital controls που ισχύουν στη χώρα μας και κερδισμένοι από αυτή την εξέλιξη βγαίνουν και όσοι παίχτες στοιχηματίζουν στις ιπποδρομίες μέσω ιστοσελίδων του εξωτερικού και χρησιμοποιούν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.

 

Νέα απο το διαδίκτυο